top of page

Master Dice

In mijn vorige blogjes heb ik het al een paar keer over master dice gehad, maar wat bedoel ik daarmee?

Vanuit een dobbelsteen die al bestaat maak ik een mal. In deze mal giet ik resin epoxy met alles wat ik maar wil. Dit is in eerste instantie vloeibaar en na 24 uur hard dat uit. Een beetje kort samengevat is dit het proces van dobbelstenen maken.


De master dice zijn dus de dobbelstenen die al gemaakt zijn. Het verschil daarin is dat je een dobbelsteen kan kopen en daarvan een mal maakt of je laat een dobbelsteen maken. Dat laatste heet een master dice. Mijn masters heb ik laten maken bij een Amerikaans bedrijfje genaamd @ArcanaCast en zij 3d printen resin dobbelstenen. Zij hebben Semi-unieke masters die je kan laten printen en je kan een volledig eigen ontwerp laten maken bij hun.

Ik heb voor het eerste gekozen, omdat dit best wel duur is.


De masters komen mat met kleine bolletjes erop binnen. Deze moet je eerst nog schuren en polijsten voordat je er een mal van kan maken. Als je dat niet doet, neem je die vorm mee in je mal en moet je elke keer zo uitgebreid schuren en polijsten. Dat wil je niet. Hoe glanzender en transparanter je master is, hoe beter de mal dit ook overneemt.
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Singles

Kommentare


Get discount if you already have some custom dice made by me. See the commissions page for more information

bottom of page